Bursa trenuletelor electrice

Anunturi vanzare - cumparare si schimburi in domeniul modelismului feroviar. Portal catre principalele magazine si forumuri de specialitate.

Ultimele subiecte

» Lichidare colectie H0
Sam Apr 14, 2018 12:24 am Scris de endo_ro

» Vand locomotiva Br89 DRG
Vin Mai 27, 2016 11:38 pm Scris de iuliu

» Vand platforma cu cabina de franar DRG
Mar Mai 10, 2016 10:15 pm Scris de iuliu

» Vand Set Tolvas "Duo" RENFE
Lun Apr 11, 2016 8:49 am Scris de iuliu

» Vagoane calatori CFR
Lun Feb 29, 2016 3:10 am Scris de endo_ro

» Vand 3 seturi CFR la scara HO.
Lun Feb 29, 2016 12:37 am Scris de CEZARROBERT

» vand vagoane cfr ho
Lun Feb 29, 2016 12:36 am Scris de CEZARROBERT

» Vand drezina Robel
Lun Noi 23, 2015 3:20 am Scris de endo_ro

» vand placa turnanta
Mar Mai 05, 2015 8:00 am Scris de newoutlander

Forumul caiferate21

Forumul lokomotiv


Hobbymag

Hobbymag.ro

Trains Addicted

Trains Addicted

Trenulete info

Recomandari

         Jucarii.com.ro

Modelexpert.ro

         modelexpert.ro

Trenulete de vis

Magazin HGD


trenulet.ro

Diverse


Ucigasii modelismului feroviar...

Distribuiţi
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 51
Puncte : 96
Data de inscriere : 10/11/2011

Ucigasii modelismului feroviar...

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 09, 2013 6:16 am

Ucigașii modelismului feroviar

Spunea cineva odata ca modelismul feroviar românesc era în comă, iar acum a început să gângureasca... Nu am reținut exact formularea, însă ideea de bază contează și era adevărată. Dar nu toți încearcă să resusciteze această pasiune, ba chiar din contra!
Prospectând anunțurile si site-urile comercianților de trenulețe electrice, mare mi-a fost mirarea, inițial, să observ ca peste tot se întâlnesc cam aceiași oameni. Deh! E mica lumea modelistică pe de o parte, dar și strategiile de vânzare sunt nebănuite, precum caile Domnului.
Sa vedem o tactică de care trebuie sa se fereasca începătorii...! Din start exclud oamenii de calitate, cu magazine demne de tot respectul. Rămân ceilalți însă... așa-zișii ”ucigași de modelism feroviar”... Să luăm un exemplu: Eu, vanzătorul de trenuri, am 10 locomotive la vânzare... și stau cu ele pe raftul virtual de vreo 4 ani. În acești ani, daca am vândut o bucată sau două, e mare lucru... Motivul? Prețul exagerat. De unde deduc că e exagerat? Din faptul că alți comercianți vând aceleași articole mai ieftin... mult mai ieftin... Acum, eu ce fac? Aliniez prețurile cu cei competitivi? Nicidecum! Mai fac înca 3-4 magazine virtuale, pun 50 de anunțuri pe net, în care prețurile sunt nebunești... Dau un exemplu: Să zicem că o diorama preformată face cam 800-1.100 lei, eu o am pe site-ul de baza la 1.400 lei, iar pe restul anunțurilor si site-urilor o pun cu 2.000 lei... Pai, acum nu pare ieftină aia de 1.400 lei? Deci, încerc să formez o imagine falsă în mintea clientului pentru a-mi atinge scopul... ”Uite, peste tot costă 2.000 lei! Aici e chiar ieftină! La doar 1.400 lei! Mulțumesc!” În felul ăsta probabil că voi vinde o bucată pe an, poate două! La fel se întâmplă cu materialul rulant. Prețuri duble, triple... motivul? Nu contează! Orice! ”Nu se mai fabrică! A fost model limitat! Este bine păstrat! E modelul preferat al nu știu cărui actor!” și vreau să vând cu profit de aproape 100% și 200%, dacă se poate. Genial! Dar nu era mai bine să vând 10-20 bucăți cu profit de 30%? Acest gen de comerciant, în loc sa încurajeze și să sprijine modelismul, nu face decât să-i apese perna pe față pentru a fi sigur că nu va mai mișca deloc.
Un alt aspect criticabil este cel al reducerilor... Vând locomotivă, preț recomandat sau inițial 967 lei, preț redus 959 lei... Păi, mie mi-ar fi rușine sa scriu așa ceva... E nesemnificativ! Sau este un fel de avertizare? “Nu încerca sa negociezi prețul, că și așa e redus! Nu se poate mai mult de atât!” Măcar nu mai afișa asta! Dacă aveai 10%... 30% reducere, înțeleg, dar 0,5% nu reprezintă o reducere, e de neluat în seamă. În schimb putem deduce și lua în seamă ceea ce spune asta despre persoana vânzătorului... Cine are urechi de auzit și nu doar pentru a susține cerceii, să audă!
Amuzante sunt și precizările: ”Locomotiva are rodajul făcut!” Ce sens are această mențiune? De ce e un avantaj? Eu cumpăr o mașina nouă și îi fac rodajul cum vreau eu, nu o iau cu rodajul făcut... Ori este doar o eventuală scuză pentru faptul că de fapt e rulată... rulată ca la balamuc de i-au sărit șuruburile???
Bine ar fi să vă orientați și în funcție de anii în care au fost fabricate produsele respective... o locomotiva ce s-a făcut până în 2006 ar putea fi obosită, mai ales daca vânzătorul este dubios. La fel de bine se poate întâlni situația fericită, să fie nouă, la un preț corect și la un magazin serios, dar asta deja se cheama baftă pentru piața autohtonă.
Altă formulare nefericită! ”Locomotiva este nouă, a fost rulată doar de probă pentru a se asigura că funcționează...” Zi zău! Păi eu știu magazine serioase care nici nu le desigilează să le vezi... ori dacă le desigilează, caci este normal să vezi un produs pe viu, nu o rulează sub nicio formă. Că vine altul după tine și dacă nu o cumperi, deja nu mai e nouă pentru el... Iar tu, ce magazin ești? Nu oferi garanție? Ori te joci cu ea 5 luni sa fii sigur ca funcționează? Mai bine formulezi așa: ”Vând locomotivă, o rulez de 10 ani și încă merge... n-are moarte!” Asta da probă, fraților!

    Acum este: Joi Dec 13, 2018 9:19 pm