Bursa trenuletelor electrice

Anunturi vanzare - cumparare si schimburi in domeniul modelismului feroviar. Portal catre principalele magazine si forumuri de specialitate.

Ultimele subiecte

» Lichidare colectie H0
Sam Apr 14, 2018 12:24 am Scris de endo_ro

» Vand locomotiva Br89 DRG
Vin Mai 27, 2016 11:38 pm Scris de iuliu

» Vand platforma cu cabina de franar DRG
Mar Mai 10, 2016 10:15 pm Scris de iuliu

» Vand Set Tolvas "Duo" RENFE
Lun Apr 11, 2016 8:49 am Scris de iuliu

» Vagoane calatori CFR
Lun Feb 29, 2016 3:10 am Scris de endo_ro

» Vand 3 seturi CFR la scara HO.
Lun Feb 29, 2016 12:37 am Scris de CEZARROBERT

» vand vagoane cfr ho
Lun Feb 29, 2016 12:36 am Scris de CEZARROBERT

» Vand drezina Robel
Lun Noi 23, 2015 3:20 am Scris de endo_ro

» vand placa turnanta
Mar Mai 05, 2015 8:00 am Scris de newoutlander

Forumul caiferate21

Forumul lokomotiv


Hobbymag

Hobbymag.ro

Trains Addicted

Trains Addicted

Trenulete info

Recomandari

         Jucarii.com.ro

Modelexpert.ro

         modelexpert.ro

Trenulete de vis

Magazin HGD


trenulet.ro

Diverse


Cateva idei, pareri din experienta proprie, pentru viitorii posesori si colectionari de trenulete

Distribuiţi
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 51
Puncte : 96
Data de inscriere : 10/11/2011

Cateva idei, pareri din experienta proprie, pentru viitorii posesori si colectionari de trenulete

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iun 09, 2013 6:21 am

Cateva idei, pareri din experienta proprie, pentru viitorii posesori si colectionari de trenulete

Incep prin a spune ca aceste randuri nu sunt decat o impartasire a experientei mele, sper folositoare celor ce vor citi...

Imi aduc aminte si astazi de ziua in care mi-am dorit primul trenulet. Impactul de moment a fost dorinta mare, lipsa rabdarii, pe de o parte, iar pe de alta parte socul legat de preturile exorbitante. Pe vremea aceea ma uitam cu ochii holbati la un startset, spun acum relativ ieftin, neintelegand cum ar putea plati cineva atatia bani pentru o jucarie. Desigur, ideal ar fi sa tineti cont de sfaturile celor inaintati in aceasta pasiune. Dar cum nu putem sari direct la acel nivel, facem greseli, una dintre acestea cel mai adesea fiind achizitionarea la nimereala a modelelor.
Ce as recomanda eu unui incepator? In primul rand sa porneasca direct cu sistem digital. Orice, dar digital sa fie. La inceput ai un singur tren si nu-ti pasa de nimic altceva, dar mai apoi nu va mai fi asa. Locomotivele cu faruri aprinse in stationare, cu sunetele reale, comandarea simultana a mai multor garnituri face toti banii. Ramane de aur si regula "nu cumpara ce e scump, decat daca vrei neaparat un anumit model !" De asemenea recomand cumpararea produselor noi, cu exceptia chilipirurilor verificabile direct. Nu cadeti in mrejele vecine cu nebunia, de a plati milioane de lei pe 2-3 vagoane, decat in cazuri exceptionale. Mi-a luat ceva timp sa vad ca trenurile sunt destul de detaliate, prea detaliate pentru a se observa pe o diorama. Nu vom sta numai cu lupa in mana sa citim inscriptii si sa vedem site, manere, si suruburi. Asta este valabil si la diorame. Nu cheltuiti milioane de lei pe "metru patrat"! Incercati sa confectionati cat mai mult singuri. Efectul trebuie sa se pastreze, iluzia vizuala. Mai mult, vom avea originalitate si satisfactie. Desigur, se vor cumpara lucrurile care nu se pot confectiona ori care ne depasesc indemanarea. Nu ne pricepem toti la fel de bine. Sunt oameni care au mana si realizeaza elemente mai reusite decat cele pe care le gasim in magazine.
Probabil ca daca as fi la inceput si as avea ceva spatiu, cu mintea de acum, as cumpara una, doua sau trei locomotive cu sunet, respectiv aburi, diesel si electrica... Ce mi-ar placea si dupa cum mi-ar permite bugetul... Pe rand! Ceva mai multe sine cu terasament... repet, suficient de detaliat pentru o diorama de inceput, mai ales daca luam in considerare si munca, pericolul de a da gres, pentru ca deseori am vazut terasamentul realizat necorespunzator... Cateva vagoane de calatori, de acelasi tip si unul postal, altele de marfa de acelasi tip, dupa preferinta si cateva de marfa asortate. Pentru cele trei locomotive, astfel realizandu-se trei garnituri diferite. Mai departe as realiza diorama cat mai mult prin confectionarea proprie a componentelor. Aici recomand citirea celor doua forumuri de specialitate: www.lokomotiv.ro si www.caiferate21.ro, unde gasiti cu adevarat oameni pasionati si informatii folositoare.
De la acest nivel urmeaza sa stiti clar ceea ce aveti de facut mai departe.

Succes !!!

    Acum este: Mar Ian 22, 2019 5:56 pm