Bursa trenuletelor electrice

Anunturi vanzare - cumparare si schimburi in domeniul modelismului feroviar. Portal catre principalele magazine si forumuri de specialitate.

Ultimele subiecte

» Lichidare colectie H0
Sam Apr 14, 2018 12:24 am Scris de endo_ro

» Vand locomotiva Br89 DRG
Vin Mai 27, 2016 11:38 pm Scris de iuliu

» Vand platforma cu cabina de franar DRG
Mar Mai 10, 2016 10:15 pm Scris de iuliu

» Vand Set Tolvas "Duo" RENFE
Lun Apr 11, 2016 8:49 am Scris de iuliu

» Vagoane calatori CFR
Lun Feb 29, 2016 3:10 am Scris de endo_ro

» Vand 3 seturi CFR la scara HO.
Lun Feb 29, 2016 12:37 am Scris de CEZARROBERT

» vand vagoane cfr ho
Lun Feb 29, 2016 12:36 am Scris de CEZARROBERT

» Vand drezina Robel
Lun Noi 23, 2015 3:20 am Scris de endo_ro

» vand placa turnanta
Mar Mai 05, 2015 8:00 am Scris de newoutlander

Forumul caiferate21

Forumul lokomotiv


Hobbymag

Hobbymag.ro

Trains Addicted

Trains Addicted

Trenulete info

Recomandari

         Jucarii.com.ro

Modelexpert.ro

         modelexpert.ro

Trenulete de vis

Magazin HGD


trenulet.ro

Diverse


Iluminare garnitura Metronom

Distribuiţi
avatar
endo_ro

Mesaje : 95
Puncte : 189
Data de inscriere : 13/11/2011
Localizare : Bucuresti

Iluminare garnitura Metronom

Mesaj Scris de endo_ro la data de Dum Iul 21, 2013 10:55 am

Salutari tuturor,
Intai de toate vreau sa adresez multumiri Lupului Alb, care a instrainat catre mine garnitura Piko Metronom, H0, digitala.
De ce am achizitionat aceasta garnitura? Pentru simplul motiv ca a fost primul meu trenulet Piko. In plus, ultimul vagon are post de conducere, ceea ce da o frumusete in plus garniturii. Ca minusuri as puncta faptul ca a necesitat o curatare temeinica si ceea ce m-a mirat foarte tare a fost faptul ca izolatorii si elementele de pe acoperisul locomotivei aunt casante la atingere. Le-am reconstituit si imbracat in lipici, iar ca efecte am obtinut rezistenta foarte buna, insa aspectul a suferit putin. Un alt plus, as puncta existenta ledurilor suplimentare pentru faza lunga, la ambele capete ale locomotivei.

Asadar, ceea ce lipsea unei garnituri frumoase, dupa cosmetizarea ei (vagoane si locomotiva) era iluminarea interioara si figurinele. Pentru faza I am ales iluminarea vagoanelor, popularea acestora ramanand pentru etapa a II-a. Deci, am purces catre prietenul meu, Dl. Rally, si am achizitionat trei riglete lungi, lamelele pentru boghiuri si ceva conductori.

Dupa ce am ales sculele necesare...

... am inceput montarea rigletelor in vagoane...

La efectuarea probelor am constatat ca iluminarea era foarte slaba, ceea ce a fost remediat dupa indepartarea unui strat, probabil de vopsea, de pe axele rotilor fiecarui boghiu in parte.

Rezultatele sunt satisfacatoare, insa ramane necesar sa vopsesc interiorul carcaselor pentru a inlatura transparenta acestora la lumina.
Bineinteles ca am montat si doua leduri rosii la capul de conducere al vagonului. SmileDupa cum se observa, fiecare rigleta a fost impartita in doua, bucata lunga fiind montata la etajul vagonului, de unde rezulta o iluminare pe o suprafata mare si uniforma, iar la nivelul de jos, rigletele fiind scurte, am optat pentru instalarea lor in zone diferite, central sau capete, pentru a avea un aspect asimetric, mai apropiat de realitate.
Interesant este ca la rulare, rigleta de sus lumineaza uniform, avand condensator ce actioneaza ca o rezerva de electricitate, iar cele de jos uneori palpaie, ca si cum starterele neoanelor nu ar fuctiona bine... Wink

    Acum este: Joi Dec 13, 2018 9:03 pm