Bursa trenuletelor electrice

Anunturi vanzare - cumparare si schimburi in domeniul modelismului feroviar. Portal catre principalele magazine si forumuri de specialitate.

Ultimele subiecte

» Lichidare colectie H0
Sam Apr 14, 2018 12:24 am Scris de endo_ro

» Vand locomotiva Br89 DRG
Vin Mai 27, 2016 11:38 pm Scris de iuliu

» Vand platforma cu cabina de franar DRG
Mar Mai 10, 2016 10:15 pm Scris de iuliu

» Vand Set Tolvas "Duo" RENFE
Lun Apr 11, 2016 8:49 am Scris de iuliu

» Vagoane calatori CFR
Lun Feb 29, 2016 3:10 am Scris de endo_ro

» Vand 3 seturi CFR la scara HO.
Lun Feb 29, 2016 12:37 am Scris de CEZARROBERT

» vand vagoane cfr ho
Lun Feb 29, 2016 12:36 am Scris de CEZARROBERT

» Vand drezina Robel
Lun Noi 23, 2015 3:20 am Scris de endo_ro

» vand placa turnanta
Mar Mai 05, 2015 8:00 am Scris de newoutlander

Forumul caiferate21

Forumul lokomotiv


Hobbymag

Hobbymag.ro

Trains Addicted

Trains Addicted

Trenulete info

Recomandari

         Jucarii.com.ro

Modelexpert.ro

         modelexpert.ro

Trenulete de vis

Magazin HGD


trenulet.ro

Diverse


Linkuri-miniatura

Distribuiţi
avatar
mpursu

Mesaje : 77
Puncte : 95
Data de inscriere : 28/11/2011
Varsta : 53
Localizare : Oradea

Linkuri-miniatura

Mesaj Scris de mpursu la data de Lun Noi 28, 2011 1:06 pm

O modalitate simpatica de a introduce imagini in mesajele noastre este constituita de linkul-miniatura, adica o miniatura a imaginii respective care, daca se da click pe ea, ne conduce la imaginea normala care este stocata pe un server specializat (parca asa se zice Smile), cum ar fi www.photobucket.com etc.
Ca o regula generala, linia de comanda pentru un link-miniatura arata astfel:
avatar
mpursu

Mesaje : 77
Puncte : 95
Data de inscriere : 28/11/2011
Varsta : 53
Localizare : Oradea

Re: Linkuri-miniatura

Mesaj Scris de mpursu la data de Lun Noi 28, 2011 1:10 pm

Ma voi referi aici la imaginile stocate pe www.photobucket.com . Acest site genereaza automat miniaturi ale pozelor, pe care le vedem atunci cand accesam albumele.
Deci cum procedam? Aducem "formula magica" de mai sus in locul unde dorim sa apara linkul-miniatura. Deschidem o fereastra cu albumul care contine imaginea dorita, deci vom vedea un sir de miniaturi, printre care si cea a imaginii alese. Click-dreapta pe aceasta miniatura, apoi click pe Properties; cu mouse-le se selecteaza si se copiaza ceea ce se vede dupa Address (URL), apoi se inlocuieste calea_spre_miniatura cu ceea ce s-a copiat. Apoi se face click pe Direct Link; Photobucket este atat de amabil cu noi, incat un simplu click pe Direct Link inseamna copierea directa a continutului de acolo Smile. In formula magica de mai sus se inlocuieste calea_spre_imagine cu ceea ce s-a copiat. Facem apoi click pe Previzualizare si admiram rezultatul.
S-ar putea ca aceasta sa fie o cale mai simpla: dupa ce in mesaj se aduce formula magica de mai sus, se face click pe Direct Link, deci in clipboard se copiaza calea spre imagine. Calea spre miniatura se obtine pur si simplu adaugand un th_ in fatza numelui imaginii. De exemplu, imaginea se numeste poza.jpg, iar miniatura generata automat se numeste th_poza.jpg. In formula se inlocuieste calea_spre_imagine cu ceea ce s-a copiat, apoi se inlocuieste si calea_spre_miniatura cu acelasi continut, dupa care se vine cu cursorul inaintea numelui imaginii si se adauga de la claviatura acel th_.
Iata aici doua exemple, in care se poate recunoaste electrica ES4990 de la Caile Ferate "La Ursu", in vizita pe diorama unui bun prieten din Oradea:
avatar
mpursu

Mesaje : 77
Puncte : 95
Data de inscriere : 28/11/2011
Varsta : 53
Localizare : Oradea

Re: Linkuri-miniatura

Mesaj Scris de mpursu la data de Lun Noi 28, 2011 1:18 pm

Iata aici un mic truc pentru linkuri-miniatura pentru pozele de pe Photobucket, astfel incat aceste linkuri sa duca direct spre poza si NU spre site-ul respectiv:
Se intra in contul personal Photobucket si se da click pe optiunea "IMG Thumb" de sub poza dorita (aceasta optiune apare numai dupa autentificare); astfel se copiaza in clipboard linkul-miniatura propus de Photobucket, care duce spre site, reclame etc. Noi vom insera (CTRL + V) aceasta formula magica in fereastra noastra de forum, DAR... stergem caracterele ?action=view&current= din componentza acesteia! Astfel linkul va duce direct la poza Cool
avatar
mpursu

Mesaje : 77
Puncte : 95
Data de inscriere : 28/11/2011
Varsta : 53
Localizare : Oradea

Re: Linkuri-miniatura

Mesaj Scris de mpursu la data de Lun Noi 28, 2011 1:24 pm

Linkurile-miniatura pentru pozele de pe ImageShack se obtin astfel, pas cu pas:

1) pornim ImageShack (nu-i necesar sa ne autentificam) si mergem la poza dorita;
2) click pe poza pentru a o afisa la marimea ei originala;
3) click-dreapta pe poza mare, dupa care click pe optiunea "Copiaza adresa URL a imaginii", deci computerul va memora ceva gen blabla.jpg;
4) deschidem fereastra de editare a unui mesaj pe forum (daca nu era deja deschisa);
5) scriem [url][img][/img][/url] sau... click pe butoanele "URL", "IMG", "IMG_stelutza" si "URL_stelutza" 😁;
6) aducem cursorul dupa primul URL, scriem un "=" si facem CTRL+V, adica aducem adresa URL a imaginii dorite, pe care computerul a memorat-o la pasul 3, deci vedem [url=blabla.jpg][img][/img][/url];
7) ducem cursorul intre [ img ] si [ /img ], dupa care facem din nou CTRL+V, deci acum vom vedea [url=blabla.jpg][ img ]blabla.jpg[ /img ][/url];
8 ) ducem cursorul inainte de al doilea JPG si scriem "th.", deci acum vedem [url=blabla.jpg][ img ]blabla.th.jpg[ /img ][/url];
9) acum facem click pe "Previzualizare" si... admiram linkul-miniatura pe care tocmai l-am creat Cool

Astfel obtinem linkuri-miniatura care duc direct la pozele stocate pe Photobucket sau pe Imageshack, fara ca mai intai sa accesam site-urile respective, cu reclame si multe butoane de apasat pana la vizionarea pozei dorite.

(nota: in acest mesaj am adaugat intentionat spatii intre "[" , "img" si "]", fiindca softul acestui forum deja credea ca ma refer la o imagine, pe care chiar incerca sa o afiseze, fara succes bineinteles; cand veti scrie "formula magica" a linkului-miniatura, NU introduceti spatiile respective)
avatar
mpursu

Mesaje : 77
Puncte : 95
Data de inscriere : 28/11/2011
Varsta : 53
Localizare : Oradea

Re: Linkuri-miniatura

Mesaj Scris de mpursu la data de Mier Dec 14, 2011 11:59 pm

Pentru introducerea de filmuletze stocate pe Youtube, apelam la sirul de butoane care se afla deasupra casetei de editare a textului din mesajul la care lucram. Anume, dam click pe butonul care reprezinta un film ("introdu un video") si, in caseta aparuta, introducem adresa filmuletzului respectiv. Dam click pe "previzualizare" si admiram linkul-miniatura astfel creat Cool, dupa care continuam editarea mesajului etc.

Continut sponsorizat

Re: Linkuri-miniatura

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

    Subiecte similare

    -

    Acum este: Joi Dec 13, 2018 10:06 pm